Filed in Labels: , , , , , , , 17 comments

INFO LANJUT KANDUNGAN GLUTA PRIME, L-Glutathione

Pricelist VitC 2012 - klik sini
L-glutathione sebagai "agen pemutihan kulit" dan "master antioksidan": Ia meningkatkan sistem imune tubuh dan juga membantu mencegah kanser terutamanya kanser hati. Melindungi tubuh kita & menyingkir radikal bebas dan molekul oksigen yang diperlukan dalam proses detoksin nikotina. Membantu hati dalam menyingkirkan toksin didalam tubuh kita. Melindungi pengguna dari bahaya penyakit jantung, proses penuaan dan penyakit kronik.
Apa yang boleh dilakukan L-glutathione untuk anda dalam dose yang tinggi?
• Memutihkan kulit
• Memudarkan tompok-tompok hitam
• Mencegah / menghilangkan jerawat dan bekas jerawat
• Anti-penuaan dan anti-kedut
• Membuat kulit anda mulus, segar dan berseri-seri
• Tahap glutathione yang rendah ditemui dalam immune system  individu yang menghadapi Neuro-penyakit degeneratif seperti multiple sclerosis, ALS, Alzheimer, dan penyakit Parkinson, arteriosclerosis, male in
fertility, komplikasi kehamilan, katarak, kerosakan daripada pengambilan ubat-ubatan farmasi, barah dan pesakit yg menghidapi AIDS.

L-Glutathione berfungsi sebagai salah satu penyingkir toksin (detoxin) utama dalam tubuh, tetapi ia harus berfungsi dalam bentuk Reduced Glutathioneuntuk kesan yang lebih baik. Banyak produk glutathione yang disenaraikan di label produk, namun tidak dikhususkan kandungannya dengan Reduced Glutathione.  Unreduced Glutathione adalah jauh lebih murah dan tidak aktif. Riboflavin, Niacinamide, selenium, dan glutathione lipoic reduktase: merupakan faktor penting untuk menghasilkan Reduced Glutathione.
Pengambilan glutathione secara berlebihan menyebabkan kesan positif iaitu pemutihan kulit seperti pengambilan Gluta Prime. Glutathione telah digunakan di kebanyakkan negara-negara Asia  dan telah dicatatkan sebagai Asian Most Prescribed Oral Skin Whitener berbanding produk pemutihan kulit yang lain. Telah dibuktikan, L-glutathione benar-benar berkesan sebagai pemutih kulit dengan mengurangkan pembentukan melanin secara paling selamat.
Adakah Gluta Prime L-Glutathione selamat utk hati? Ya, ia sangat selamat. Pengambilan L-glutathione dalam dos yang tinggi di dalam pil Gluta Prime L-Glutathione adalah penting untuk membolehkan kesan maksimum. Kadar glutathione di dalam hati dikaitkan dengan kemampuan hati untuk menyingkirkan toksin. Semakin tinggi kandungan glutathione, semakin besar kapasiti hati untuk menyingkirkan toksin yang berbahaya.
So, secara kesimpulan.. tiada minimum dos untuk pengambilan Glutathione. Pengambilan berlebihan TIDAK membahayakan anda malah memberikan kulit yang lebih putih ;)

L-GLUTATHIONE DISARANKAN OLEH DERMATOLOGISTS & TIADA KESAN NEGATIF
 
Pengambilan Gluta Prime L-Glutathione perlu diamalkan bersama Vitamin C. SEBAB? Dalam setiap pil Gluta Prime L-Glutathione hanya mengandungi 150mg Vitamin C <- tidak cukup untuk boost Glutathione ke dalam tubuh!
Vitamin C yang mana satu patut saya beli? APA BEZANYA SLOW RELEASED & BUFFERED??
Soalan ni selalu diajukan oleh mereka yang begitu teliti sewaktu nak membeli Vitamin C. BUFFERED Vitamin C bermaksud, non-acidic. Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah gastric yang serius. SLOW RELEASED/TIMED RELEASE pula bermaksud,kandungan  Vitamin C diserap perlahan-lahan kedalam tubuh dalam jangka masa 4-6jam. Jadi, kalau nak memilih Vitamin C, pilihlah SLOW RELEASED/TIMED RELEASE kerana tubuh kita hanya memerlukan beberapa mg sahaja dalam satu-satu masa. Maka, slow released ni membantu dos Vitamin C yang kita ambil diserap perlahan-lahan, bukannya sekaligus (merugikan, sebab Vitamin C berlebihan hanya akan dikumuh melalui urin).
Antara produk Vitamin C yang reputable & berkualiti: GNC Vitamin C 1000mg (TIMED RELEASE)

Kenapa GNC Vitamin C 1000mg (TIMED RELEASE) ni bagus??
Tak seperti kebanyakkan Vitamin C yang anda boleh beli dengan harga yang amat murah, 220tabs pada harga RM99 (selalu offer waktu sales).  GNC Vitamin C ni memang berkualiti sebab…
-Tidak gula –Takde kanji –Tiada Pewarna Tambahan –Tiada Perasa Tambahan –Free Sodium –Tiada TEPUNG –Tiada jagung – Tidak mengandungi produk tenusu –Tidak mengandungi yis.
Very special yea! Suitable for VEGETARIAN! *Have to keep in fridge.
*Bagi mereka yang sukar mendapatkan Vitamin C yang berkualiti, kite ada jual Vitamin C GNC 1000mg (TIMED RELEASE) ni pada harga RM58/botol (update price 2012), setiap botol ada 90tablets. Atau boleh beli di Stor GNC yg berhampiran pada harga RM57.90/botol, [just willing to help some customers who r difficult to find this good qualitied brand Vitamin C, juz nak tolong ajee].


*Read more about this product- GlutaPrime
Untuk membeli, klik ADD TO CART di link ini- Skin Whitening

Sharing is Sexy!

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

17 comments to “Gluta Prime L-Glutathione & Vitamin C: Info Lanjut”

Comments
October 5, 2010 at 8:53 PM

kalau mcm sy plak dok hostel camne ye xle simpan dlm fridge??

October 5, 2010 at 10:46 PM

Imheppie: Takde fridge takpe, simpan je kt tempat yg sejuk, jauh dr panas, cahaya matahari, tepi cerek letrik, tepi laptop..

October 15, 2010 at 4:38 PM

blh ke kalau sy nk consume sekali glowz+gluta prime+vit c ni..?ade ape2 efek yg buruk x?
sbb sy jenis sng dpt parut krn kulit sy kdg2 gatal terutama dibahagian kaki..ermm..bulu kaki pon agak panjang mcm lelaki tp xlebat..produk ni blh membantu x?
tlg cdgkan yg mane sesuai utk sy...

tg byk2..

October 16, 2010 at 10:03 AM

Noor Dina: Yea, mmg bole consume-> Pagi Glowz, Mlm GlutaPrime+VitC. Takde side efek buruk dear. Parut bole reduce secara berperingkat, if ada resdung pun leh reduce. Pasal bulu roma, itu genetik masing2 dear, but supplement takan 'memeriahkan' lagi bulu roma sedia ada. Supplement ni utk kulit jadi lebih sehat, cantik, cerah putih, rambut dan kuku pun sehat, bantu beri tenaga+; baru la bersemangat idups :)

January 24, 2012 at 4:36 PM

sekarang GNC ada keluarkn vitaC time released yg baru.. dalam dia terkandung VitaC 100mg, grapeseed oil 100mg,LGlutathione 25mg.. dan ada 2 lagi bahan yg lupa namanya.. sy makan vitaC ni dgn gluta prime mmg result super!

January 24, 2012 at 4:37 PM

maaf,vitaC 1000mg bukan 100mg

January 26, 2012 at 11:07 AM

Ercball Samah: Tq dear for sharing, yup ade VitC tu-> GNC Triple C™ Timed-Release; contain 1000mg Vitamin C, 100mg Grape Seed, 50mg Citrus Bioflavonoid Complex, 25mg L-glutathione, 25mg alpha lipoic acid. Vitamin C paling best keluaran GNC, sbb combination yg mantap gitew :) Sape nak, bole roger ema yea, 1botol ada 90 vege tabs, RM156, mahal skit dari VitC 1000mg tp much better :)
Tq for sharing yea, semoga semakin super n super :)

March 23, 2012 at 10:11 AM
aja86 :

klu nak makan vit c ni + gluta prime, mcm mane yer?

March 23, 2012 at 10:33 AM

Aja86: Maksud dear, cara makan ke? Di ambil bersama2, glutaprime 1biji, vitamin c 500/1000mg 1biji. Pagi dan malam, sebaiknya waktu perut 0.

June 9, 2012 at 5:32 PM

ad lg x sis vitamin ni?

June 25, 2012 at 10:15 AM

Munira: no more ready stock.. memandangkan GNC da naik harga. ema akan tolong belikan pada mereka yg susah nak dapatkan vitamin C sahaja, bukan utk make money :) check kt new entry http://emalys.blogspot.com/2012/06/gnc-vitamin-c-1000mg.html

June 27, 2012 at 5:33 AM

beza Vitamin C – GNC Triple C™ (1000mg) dan VitC 1000mg

July 1, 2012 at 11:15 AM

Nada Cinta: Triple C n 1000mg beza sbb triple C byk kombinasi xtra termasuklah gluta (dlm 5-10mg kalau tak silap).

December 2, 2012 at 6:47 PM

Organik ke ni?

January 28, 2013 at 11:57 PM

Rias: Organik. Baca sini-> http://emalys.blogspot.com/2012/12/vitamin-c-organic-atau-vitamin-c-biasa.html

February 7, 2013 at 6:24 PM

ada lagi tak sis?

February 7, 2013 at 11:56 PM

Noazzlin Tan: Masih jual dear, ready stock both for Gluta Prime & Vitamin C GNC. Blh terus purchase di www.BeauteeOnline.com

Leave a Comment

What say you?

Related Posts with Thumbnails

On Sale!! Emalys offered best quality of BEAUTEE Skin Care Products; Facial Ampoule, 3D Mask, Slimming Product; Slimming Ampoule, wrap, and Skin Supplement, Glowz, Gluta Prime. Happy viewing ya!! Owned by Emalys Concept [SA0134120-V]

Cooperated with www.BeauteeOnline.com. Powered by Blogger.
Pink Fink Best To View With Mozilla. Collaboration with BeauteeOnline