Filed in Labels: , , , , , 5 comments
Cara nak firm-kan muka, atasi double chin dan kuruskan muka

Baru2 ni Emalys dapat 1 soalan yg disubmit di BeauteeOnline.com oleh Keith Aziz mengenai Beautee 2in1 Anti Cellulite and Firming Ampoule. Tapi, memandangkan BeauteeOnline masih dalam peringkat penyelenggaraan, so Emalys rasa alangkah bagus kalau dapat buat post tentang Bagaimana Cara Nak Firmkan Muka dan kongsikan dengan uols semua :)

Kenapa perlu firmkan muka?
-baru turun berat badan, body turun but muka still gemok!
-rasa tak selesa dengan double chin / dagu berlapis
-sbb muka terlalu bulat
-bawah dagu agak loose

Orait! Orait! Masalah ni ada solution. Tapi semuanya bergantung pada diri dan kehendak anda sendiri. Nak 1000 daya, 1000 cara.. kan kan?
Arini, Emalys nak kongsi bagaimana cara kite nak firmkan muka kite tanpa pegi ke Spa n spent duit yang banyak.

Ada 2 teknik yang uols boleh amalkan. Senaman muka dan cara urutan muka yang betul.

Senaman utk firmkan muka terutama sekali dagu. Meh tengok video, simple aje. Bole buat setiap hari lepas mandi, dlm bilik air or depan cermin.
Done! Derang tunjuk skit je. But its ok, sesuai ler utk kite semua yang nak kuruskan pipi n bawah dagu ni within a month (nk raye) kan kan. *Highly suggest utk double chin problem, atau org yg ade masalah berat badan, u mmg kena buat exercise ni, it will help u a lot.
It will takes some time to work out if we only do exercise. Kadang ingat, kadang tak sempat. So, utk membantu mempercepatkan result, kite kenalah urut2 skit muka n leher, dan dibantu oleh ampoule; samade Firming Face Ampoule atau Beautee 2in1 Anti Cellulite & Firming Ampoule (tak sesuai utk muka, ok utk leher).

Cara untuk sapu ampoule:
1.Sediakan ampoule (firming face ampoule). Pastikan muka anda telah di cuci dengan cleanser n di dapkan dengan toner.
2.Patahkan ampoule (di line putih) dan tuang ke telapak tangan. Sapu ke muka. Gunakan jari jemari anda untuk mengurut. Gunakan 3jari (telunjuk, tengah n jari manis) urut dr leher ke atas.
3.Urut membulat (mengeliling) di kawasan mata. Urut lembut di bahagian pipi, hidung, dahi dan sekitar mulut.
4.Untuk bahagian leher atau under chin, gunakan celah jari antara jari ibu n jari telunjuk (L sign), urut dari bawah dagu tolak ke atas. Ulang beberapa kali sehingga cecair ampoule meresap.
5.Dongakkan muka ke ats skit. Gunakan celah jari (antara jari telunjuk dan jari tengah)urut  di tulang dagu; beri sedikit tekanan sewaktu mengurut kawasan ni(dari dagu naik ke atas sehingga ke telinga). Ulang 8-10kali sehingga ampoule meresap. Ampoule yg masuk ke dlm kulit akan bantu atasi kulit yg loose agar lebih tegang.
*If uols ada Ultrasonic machine, lagi la bagus utk bantu penyerapan ampoule tu ke dalam lapisan kulit. 
*Nak guna ampoule lain pun bole (depends on ur skin type, n skin problem), tak salah, as long u buat urutan yg betul ;)

Da selsai.. Of coz kena buat setiap hari, baru lah uols akan rasa muka lebih fresh, slimmer face day by day, no flubby cheek, no more double chin, tulang rahang pun terserlah :) Baru laaa cun!

Selamat mencoba! Do it yourself laa at home.. kan mudah aje..

Sharing is Sexy!

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

5 comments to “Cara nak firm-kan muka, atasi double chin dan kuruskan muka”

Comments
August 9, 2010 at 12:53 PM

Thanx so much for the info. Lepas ni sama2 kita practice yer. Raya nanti biar nampak gorgeous kan... takkan lah body jer nak slim tapi muka masih besar macam talam nasi ambeng gitew.. hehehe

August 9, 2010 at 1:30 PM

Keith, buat..jgn tak buat..jadikan amalan :)
*Mana laa nk cari nasi ambeng sini diknon.. talam senang cari..huuu

August 16, 2010 at 12:16 AM

wah info menarik...2 tumbs up... nak cr sendiri malaz haa nie dh ade dopan mato...marila kt sesame meaplikasikn nyer...

August 16, 2010 at 10:50 AM

Bener2. Buat sendiri tanpa sesapa kaco..
Bagi yang baru nak try, buat slowly, kalau tergopoh gapah, supaya muscle kt rahang tak terkejut.
Lyana da start ke?? uhuk2..

August 26, 2010 at 3:57 PM

thanx so much for the info. bukan setakat 2 thumbs up, dgn ibu jari kaki sekali up.
sejak dpt info ni, tiap2 hari prectise. pastu tambah pulak dgn puasa, Alhamdulillah, muka makin nampak ada contour. jaw line pun makin obvious.
kak ema, nanti kalau datang sarawak, boleh la suruhkan mak i masak nasi ambeng 4 u yer..

Leave a Comment

What say you?

Related Posts with Thumbnails

On Sale!! Emalys offered best quality of BEAUTEE Skin Care Products; Facial Ampoule, 3D Mask, Slimming Product; Slimming Ampoule, wrap, and Skin Supplement, Glowz, Gluta Prime. Happy viewing ya!! Owned by Emalys Concept [SA0134120-V]

Cooperated with www.BeauteeOnline.com. Powered by Blogger.
Pink Fink Best To View With Mozilla. Collaboration with BeauteeOnline